20th Anniversary

Gepost door: ctrheden

20th Anniversary

Mazda viert feest: de MX-5 bestaat 20 jaar. En dat laten de Japanners natuurlijk niet ongemerkt aan zich voorbij gaan. Op de Autosalon van Genève zal Mazda de auto dan ook vol in de schijnwerpers zetten en de feestelijkheden onderstrepen met deze MX-5 20th Anniversary Edition.

Een klassieke roadster vormgeving, ideale gewichtsverdeling en achterwielaandrijving; zomaar drie factoren die hebben geleid tot het enorme succes dat Mazda MX-5 heet. Inmiddels zijn we aanbeland bij de derde generatie en die mag als het feestnummer worden gezien. Nu de MX-5 zijn twintigste verjaardag viert brengt Mazda namelijk een gelimiteerd model uit op basis van de huidige generatie.

Details
De MX-5 20th Anniversary Edition zal alleen in Europa leverbaar zijn en is gelimiteerd tot een productie van 2.000 exemplaren. De basis wordt gevormd door de MX-5 1.8 (126 pk) met softtop. Om het onderscheidt te maken is de auto voorzien van een grille, deurgrepen en mistlampbehuizing in chrome, speciale 17 inch lichtmetalen wielen en 20th Anniversary logo´s. Het actiemodel is leverbaar in slechts drie kleuren: True Red, Crystal White en het exclusief voor deze uitvoering gemengde Aurora Blue.

Bron: autowereld.com

Bijzondere uitvoering:

Een zeer bijzondere NCFL

  • Slecht 2000 stuks in Europa
  • De Mazda MX-5 viert in 2009 zijn 20ste verjaardag
  • Bijzondere uitvoering
Categorie:

Geef een reactie